Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από 30 χρόνια, νέες κλίνες

Εικόνα του άρθρου Μετά από 30 χρόνια, νέες κλίνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2019, 17:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εντός του επόμενου διμήνου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα αποκτήσει 400 νέες ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας μαζί με τον απαραίτητο, συνοδό ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, οι διαγωνιστικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και αναδείχθηκε ανάδοχος για την προμήθεια των κλινών.

«Η προμήθεια των κλινών αυτών, σε συνδυασμό με τις 85 νέες κλίνες που αποκτήθηκαν για τις ανάγκες λειτουργίας της 4ης πτέρυγας, που αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των κλινών του νοσοκομείου, έρχεται να αντικαταστήσει ένα πεπαλαιωμένο εξοπλισμό ηλικίας 30 ετών, για τον οποίο επανειλημμένα και δικαιολογημένα είχαν εκφραστεί παράπονα εκ μέρους των πολιτών. Οι σύγχρονες αυτοδιαχειριζόμενες ηλεκτρικές κλίνες θα προσφέρουν ανακούφιση στους νοσηλευόμενους και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας των κλινών ανέρχεται συνολικά σε 939.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά 600.000 ευρώ με έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας και κατά 339.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ίδιου υπουργείου. Η ολοκλήρωση της προμήθειας του εξοπλισμού και η εγκατάστασή του θα ολοκληρωθούν εντός του επόμενου διμήνου.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου επιχειρεί να αξιοποιήσει τον εξοπλισμό που θα αποσυρθεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση και με σκοπό τη σύνταξη μιας τεκμηριωμένης πρότασης στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, καλείς τους φορείς υγείας της ευρύτερης περιοχής να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την πιθανή κάλυψη δικών τους αναγκών. Τέλος, η διοίκηση εκφράζει τις ευχαριστίες της στις υπηρεσίες του νοσοκομείου και σε όλους όσους συνέβαλαν στη χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3