δεη πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέσα στο καλοκαίρι, προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων

Εικόνα του άρθρου Μέσα στο καλοκαίρι, προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2022, 18:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιοδεία σε δομές φιλοξενίας προσφύγων της Ηπείρου πραγματοποιεί η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη. Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας και μετά την επίσκεψη που έκανε στη δομή του Κατσικά (η υφυπουργός έκανε λόγο για «καλές συνθήκες»), είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Η κα Βούλτεψη συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνο Λογοθέτη και τον ειδικό γραμματέα συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελο Κωνσταντίνου.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η υλοποίηση νέων προγραμμάτων για την ένταξη αιτούντων ασύλου στην αγορά εργασίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Όπως σημείωσε, μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η έναρξη των προγραμμάτων γλωσσομάθειας, πρακτικής άσκησης και άσκησης επί του πεδίου.

Συνολικά θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης 32 εκ. ευρώ για προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών με την Ήπειρο να αποτελεί μια από τις περιοχές-στόχους, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και με το νέο ΕΣΠΑ, με περισσότερες χρηματοδοτήσεις. Για το ίδιο θέμα είχε νωρίτερα συνάντηση με την κα Βούλτεψη και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου, η κα Βούλτεψη τόνισε ότι ο έλεγχος των συνόρων και η ανθρωπιστική βοήθεια μαζί με την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην αγορά εργασίας, είναι αλληλένδετα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργείου.

Στη συνάντηση στο Δημαρχείο, το παρών έδωσαν επίσης η αρμόδια αντιδήμαρχος Χριστίνα Κωτσαντή και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος παρουσίασαν τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες υποστήριξης των προσφύγων. Ο κ. Ελισάφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συνεργασία που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, δρομολογούνται πέντε νέα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3