ΒΟΥΛΗ

Μερόπη Τζούφη: «Όλα στα ιδιωτικά, τίποτα στα δημόσια» ΑΕΙ

Εικόνα του άρθρου Μερόπη Τζούφη: «Όλα στα ιδιωτικά, τίποτα στα δημόσια» ΑΕΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2024, 16:10
ΒΟΥΛΗ

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νόμο που επιτρέπει τα ιδιωτικά ΑΕΙ, εκχωρεί «όλα στα ιδιωτικά, τίποτα στα δημόσια» πανεπιστήμια.

Σημείωσε δε ότι «το νομοσχέδιο σφραγίζει την από-ανάπτυξη των περιφερειακών ΑΕΙ, με τον αριθμό των εισακτέων να μειώνονται και τα Τμήματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας και χρηματοδότησης».

Η κα Τζούφη είπε ακόμα ότι το νομοσχέδιο «καταπατά το Σύνταγμα και το Άρθρο 16, επιτρέποντας σε ιδιώτες να παρέχουν ανώτατη εκπαίδευση, ενώ αδιαφορεί για τα πολλαπλά προβλήματα των δημόσιων ΑΕΙ» και επεσήμανε ακόμη πως οι ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά «κάνουν τις πανεπιστημιακές σπουδές ακόμη πιο ταξικές, εργαλειοποιώντας τον κόφτη της ΕΒΕ προς όφελος όσων έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν την πρόσβαση και τις σπουδές». Επίσης, μίλησε για τον «ορατό κίνδυνο να μετατραπούν τα ιδιωτικά κολέγια σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαχρονικές μπίζνες με τα ιδιωτικά συμφέροντα».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back