ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μερόπη Τζούφη: Δεν παραδίνει την έδρα των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Μερόπη Τζούφη: Δεν παραδίνει την έδρα των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2023, 12:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, η οποία αποχώρησε προ ημερών από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απαντάει στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος που της ζήτησε να παραδώσει την έδρα της.

Η κα Τζούφη ουσιαστικά αρνείται να επιστρέψει τη βουλευτική έδρα στο κόμμα, τονίζοντας τα εξής:

«Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, η γιαννιώτικη κοινωνία με εξέλεξε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που με επέλεξε να την εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ανανεώνοντας την εντολή και επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική σχέση που διατηρώ με τους συμπολίτες μου».

Ουσιαστικά δηλαδή απαντάει στο επιχείρημα της νομαρχιακής, ότι οι πολίτες δεν ψήφισαν πρόσωπο, αλλά ήταν μια συλλογική προσπάθεια η εκλογή.

Συνεχίζει στον ίδιο τόνο: «Όπως το 2015 και το 2019, έτσι και στις εθνικές εκλογές του 2023, έδωσα την πολιτική αυτή μάχη μαζί με όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, με τις αρχές, τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις που διασφάλιζε η καθολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, όπως και η πολιτική ταυτότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του κόμματος στο οποίο συμμετείχα από όλες τις πιθανές θέσεις εδώ και τρεις δεκαετίες. Σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευσή μου, τόσο πολιτική όσο και ηθική».

Σημειώνει επίσης ότι αυτή η συνθήκη δεν υπάρχει πια.

«Η νέα ηγεσία επένδυσε στη σύγκρουση, στις εκκαθαρίσεις και στην αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας, στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας που θα συναινεί στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την απομάκρυνση του από το χώρο της Αριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό, οι διαφορετικές απόψεις οδηγήθηκαν προς την έξοδο. Όσοι και όσες εκφράσαμε πολιτικές διαφωνίες χαρακτηριστήκαμε ‘παράσιτα’, ‘βαρίδια’ και 5η ‘φάλαγγα’. Τώρα που αποχωρήσαμε, κατηγορούμαστε για ‘αποστασία’».


Τέλος, σημειώνει ότι η απόφαση αποχώρησης «ήταν δύσκολη και επώδυνη. Ήταν όμως και μια απόφαση ευθύνης» και πως συνεχίζει να είναι διαθέσιμη «για την ανασύνταξη και την ενίσχυση της ευρύτερης πληθυντικής Αριστεράς» και πως συνεχίζει να εστιάζει «στο πολιτικό περιεχόμενο, στον προγραμματικό λόγο, στην τεκμηριωμένη αντιπαράθεση, στην επαφή με την κοινωνία, στην ανάγκη διαμόρφωσης των προϋποθέσεων για την ουσιαστική και αναγκαία αντιπολίτευση στο καθεστώς Μητσοτάκη και τη σκληρή κυβερνητική πολιτική του, που διαλύει την κοινωνία και βαθαίνει τις ανισότητες.
Για μια πολιτική αλλαγή που θα εξασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και θα δημιουργεί συνθήκες ευημερίας και προκοπής για τον τόπο μας. Μαζί με όλες και όλους που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με όλες και όλους που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τις ανάγκες των πολλών».


ΣΧΟΛΙΑ
Ο επιεικης
Ο καθενας σε τετοιες στιγμες δειχνει το ποιον του, για να δουμε θα την ξαναψηφισουν οι πολιτες που επικαλειται?
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back