ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέρα ορκωμοσίας και στα Βόρεια Τζουμέρκα

Εικόνα του άρθρου Μέρα ορκωμοσίας και στα Βόρεια Τζουμέρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2023, 22:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έγινε και η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Νίκου Βαΐτση και των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων και προέδρων και μελών των τοπικών συμβουλίων, στα Πράμαντα.

Στη ορκωμοσία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο απερχόμενος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο δήμαρχος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κωνσταντάρας.

Στην ομιλία του ο κ. Βαΐτσης χαρακτήρισε τον όρκο ένα «συμβόλαιο τιμής». Δεσμεύτηκε δε ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι παρούσα «και για τα μικρά και για τα μεγάλα, για όλους μαζί και για τον καθέναν ξεχωριστά».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο νέος δήμαρχος, απευθυνόμενος στον Γιάννη Σεντελέ, τον οποίο χαρακτήρισε αυτοδιοικητικό του πατέρα, τον διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να κάνει πραγματικότητα όλα όσα οραματίστηκε για τον τόπο, και του ζήτησε να είναι δίπλα του. Λίγο αργότερα ο κ. Σεντελές ανταπέδωσε τα καλά λόγια και ευχήθηκε ό,τι καλύτεορ.

Ο κ. Βαΐτσς ανέλαβε και μια δέσμευση απέναντι στον μητροπολίτη Άρτης. Αφού αναφέρθηκε σε στήριξη στο «πανάγαθο έργο προς όφελος των πιστών», δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσουν τα έργα συντήρησης και αναστήλωσης των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κάτι τέτοιο είχε ζητήσει νωρίτερα και ο μητροπολίτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Ενωμένη η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με την Εκκλησία μπορούν να δώσουν παρά πολύ καλά δείγματα γραφής για την ανάπτυξη ενός τόπου».

Τέλος, τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του στην αντιπολίτευση με εποικοδομητικό τρόπο, παρείχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Λάμπρος Τραγουδάρας, ενώ

ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βορείων Τζουμέρκων» Λεωνίδας Λεοντάρης, ο οποίος έδωσε πολιτικό όρκο, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει αγώνες σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back