ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μείωση τελών, ιδιώτες και νέα επιχειρηματικότητα

Εικόνα του άρθρου Μείωση τελών, ιδιώτες και νέα επιχειρηματικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2019, 19:14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τις προτάσεις της για την οικονομία δημοσιοποίησε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ.

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτει, ξεχωρίζουν η αναδιάρθρωση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ με «αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής της επιχείρησης, για τη βέλτιστη αξιοποίηση της Όασης, της κυρα Φροσύνης, της λαχαναγοράς, του Γυαλί Καφενέ και του ΚΕΚΩΠ» σύμφωνα με την ανακοίνωση, αλλά και η πληρωμή οφειλών του Δήμου σε λιγότερο από δύο μήνες.

Η πρόταση, όπως την επεξεργάστηκε η αρμόδια επιτροπή είναι διαρθρωμένη σε δέκα άξονες που καλύπτουν όλους τους τομείς με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Την ομάδα αποτελούν οι Φώτης Βάββας, Σταύρος Ηλιάδης, Λευκοθέα Ντόβα, Νίκη-Ειρήνη Λαμπρίδη, Νίκος Σιορόκας, Νίκος Καραμάνης, Γιώργος Αρλέτος, Δημήτρης Θεμελής, Δημήτρης Παπαγεωργίου και Γιάννης Λυκογιώργος.

Στα δημοτικά τέλη, η παράταξη υπόσχεται «μείωσε και εξορθολογισμό», με αναθεώρηση στις κλίμακες επιβολής δημοτικών τελών των κατοικιών, καθώς και των ακινήτων που χρησιμοποιούνται για εμπορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, θα υπάρξει μείωση έως 50% για πολίτες που έχουν ανάγκη. Τα τέλη θα μειώνονται έως 50% «για κάθε επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Η μείωση αυτή μπορεί να φτάνει στο 80% όταν οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν σε νέους κάτω των 25 ετών».

Στον τομέα του προγραμματισμού, η παράταξη αναφέρει: «Θα προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης σε επίπεδο παραγωγής και εκτέλεσης έργων σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, το οποίο θα επικαιροποιείται σε σταθερή χρονική βάση».

Εκτός από το ΕΣΠΑ, τα κρατικά προγράμματα χρηματοδότησης κ.α. θα «αξιοποιηθούν νέα, εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Ανάμεσα σε αυτά, είναι οι συμπράξεις με ιδιωτικούς φορείς και, όπως αναφέρει η παράταξη, η παροχή «δημοτικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα» και η ανάπτυξη «κοινών δράσεων από τον Δήμο και τις επιχειρήσεις».

Η παράταξη προτείνει την επιτάχυνση και ολοκλήρωση της υλοποίησης της ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου του κληροδοτήματος Γκαστή, ώστε να στεγάσει κέντρο υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Στα της στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, ξεχωρίζει η πρόταση για «υποστήριξη της δημιουργίας Κέντρου Νέων με δράσεις που θα υποστηρίζονται/διαχειρίζονται από νέους και θα απευθύνονται σε νέους. Βασική προτεραιότητα του κέντρου νέων είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων με θέσεις εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η υποστήριξη των νέων της περιοχής στην προετοιμασία της υποβολής της αιτήσεως τους».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back