Oikonomou pisoi

Το μεγάλο έργο της ΔΕΔΔΗΕ και o Δήμος Ιωαννιτών

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2021, 16:08

Μια παρέμβαση που αφορά προγραμματιζόμενα έργα του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΔΔΗΕ) στα Γιάννενα, έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη.

Η παρέμβαση αυτή έγινε με αφορμή τη διακήρυξη του μεγάλου έργου των 3 δις ευρώ (με τις προσφορές να κατατίθενται στις 9 Ιουνίου) με αντικείμενο την υπογειοποίηση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, την αντικατάσταση αναλογικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας με «έξυπνους μετρητές», την αναβάθμιση του εναέριου δικτύου, τις αισθητικές αναβαθμίσεις και ενισχύσεις δικτύου, το κλάδεμα ή η κοπή δέντρων και αποψίλωση, την επιθεώρηση και συντήρηση ξύλινων στύλων.

Οι εργασίες αυτές θα εκτελεστούν σε 63 περιοχές σε όλη τη χώρα και επιμερίζονται σε 37 διακριτές εργολαβίες. Για την περιοχή Ιωαννίνων και Κέρκυρας προβλέπονται έργα προϋπολογισμού με την προαίρεση 79,5 εκατ. € χωρίς ΦΠΑ και ημερομηνία εκκίνησης των έργων ορίζεται ο Μάρτιος του 2022.

Η παράταξη της κας Καλογιάννη εκτιμά ότι ο Δήμος θα πρέπει να ζητήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ τον σχεδιασμό των εργασιών που προβλέπονται να εκτελεστούν στην περιοχή. Σε δεύτερη φάση, προτείνει στον Δήμο, αν κάποιες εργασίες έχουν διαφύγει της μελέτης του ΔΕΔΔΗΕ, να προχωρήσει σε συμπλήρωση των εργασιών και παράλληλα στη ΔΕΥΑΙ να προβεί σε σύνταξη μελέτης ώστε να εκτελέσει ταυτόχρονα δικές της εργασίες στα σημεία που θα εκτελούνται εργασίες ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος, η παράταξη καταλογίζει στον ΔΕΔΔΗΕ ότι οι εργασίες που έγιναν πρόσφατα στο οδικό τμήμα «Στρατολογία-Δικαστικό Μέγαρο» και στις παρόδους του, «δεν εκτελέστηκαν επιμελώς και οι αποκαταστάσεις έγιναν πρόχειρα σε σημείο απαραδέκτου». Όπως υπογραμμίζει, «έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου δεν έγινε, και έτσι ο καθένας έκανε ό,τι και όπως τον βόλευε». 

  •  
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back