ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

Εικόνα του άρθρου Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2024, 15:40
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Γηροκομειό, της Πάτρας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Επίσης, έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι της περιοχής, 

Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, καθώς και τρία εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Επίσης, εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γηροκομειό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μικροί ασθενείς μεταφέρονται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «Άγιος Ανδρέας».


Αναστέλλεται προσωρινά  η λειτουργία του «Καραμανδανείου» νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού. Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, στην οποία αποφασίστηκε να επισκεφθεί αύριο το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.


Ακόμα, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Νέα μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό καλούνται να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΕΡΤ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back