Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μεγάλη διασπορά, λίγες πρώτες δόσεις

Εικόνα του άρθρου Μεγάλη διασπορά, λίγες πρώτες δόσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2022, 17:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η κατάσταση της πανδημίας στην Ήπειρο παραμένει σοβαρή, όπως και σε όλη τη χώρα.

Καταρχάς, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου (σε δηλώσεις της, στις 25/1/22), υπάρχει μεγάλη διασπορά και το φάσμα των θετικών ελέγχων κυμαίνεται από «μωρά ημερών μέχρι ηλικιωμένους».

Δεύτερον, οι εμβολιασμοί προχωράνε, σε ό,τι αφορά όμως τις ενισχυτικές δόσεις. Η κα Νάκου είπε ότι «υστερούμε στις πρώτες δόσεις», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να μην εμβολιαστούν», ακόμα και υπό την απειλή προστίμων.

Αυτή η καταγεγραμμένη κατάσταση ανατρέπει εν μέρει τους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών για «επιτυχία» των υποχρεωτικών μέτρων.

Η εμβολιαστική κάλυψη στα Ιωάννινα προχωράει με αργούς ρυθμούς, έχοντας φτάσει στο 67,21% στο νομό, δηλαδή δεν έχει καν φτάσει το… κάποτε προσδοκώμενο και πολυδιαφημισμένο 70%. Χτες, 24/1, χορηγήθηκαν μόλις 41 πρώτες δόσεις στο νομό Ιωαννίνων, από τις συνολικά 405.  

Κατά τα άλλα, η κα Νάκου ανέφερε ότι «δεν φαίνεται ότι τα σχολεία έχουν συμβάλει πολύ» στην αύξηση κρουσμάτων. Είπε επίσης ότι η ιχνηλάτιση είναι δύσκολη, αφενός γιατί οι νοσούντες-ούσες δίνουν «πολύ δύσκολα επαφές» και αφετέρου γιατί τα περιστατικά είναι πολλά και δεν γίνεται να ιχνηλατηθούν όλα σε μια μέρα.

Πρόσθεσε δε ότι τα ισχύοντα πρωτόκολλα, ουσιαστικά επιτρέπουν σε έναν πλήρως εμβολιασμένο να πάει στη δουλειά του, καίτοι στο σπίτι υπάρχουν «δύο και τρία θετικά».

Αυτό φυσικά, είναι ένα πρόβλημα που έχει επισημανθεί, τόσο για την υποχώρηση πρωτοκόλλων, ενώπιον εργασίας (ειδικά στον ιδιωτικό τομέα…), όσο και για τις άδειες για εργαζόμενους. Η κυβέρνηση δεν έδειξε πάντως να ευαισθητοποιείται ιδιαίτερα…

Τέλος, η κα Νάκου τόνισε ότι «προς το παρόν είμαστε καλά» σε ό,τι αφορά την αντοχή των υγειονομικών μονάδων των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back