ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άδωνης Γεωργιάδης: Στρίβειν δια του... Δημοσθένους για τις παιδιατρικές στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Άδωνης Γεωργιάδης: Στρίβειν δια του... Δημοσθένους για τις παιδιατρικές στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2024, 23:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ανάγκη για παιδιατρική ΜΕΘ στα Γιάννενα μάλλον δεν αγγίζει τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, απαντώντας στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκο Έξαρχο, προκειμένου να μην απαντήσει επί της ουσίας, ανέτρεξε στις γνωστές του στρεψοδικίες που περιλάμβαναν… Δημοσθένη και θεωρία για το ποιος φτιάχνει τα νοσοκομεία και ποιος γίνεται καλά σε αυτά.

Στη συζήτηση της σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Έξαρχος, για την κατάσταση των παιδιατρικών κλινικών στα Γιάννενα, αλλά και στην υπόλοιπη Ήπειρο, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε ότι «όλα είναι εντάξει».

Ότι δηλαδή είναι καλυμμένες οι «προβλεπόμενες οργανικές θέσεις» πλην «εξαιρετικά μεμονωμένων περιπτώσεων» και υπηρετούν και επιπλέον παιδίατροι. Αυτή την απάντηση, την έδωσε επικαλούμενος τα υπηρεσιακά στοιχεία, προσθέτοντας ότι «όλες οι παιδιατρικές κλινικές εφημερεύουν καθημερινά και εξυπηρετούν τους μικρούς ασθενείς μας».

Σημείωσε δε ότι στην Ήπειρο συγκεκριμένα, δεν παρατηρούνται κενά, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας.

Ισχυρίστηκε δε ότι η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών είναι επαρκής για όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα. Πριν από μερικές μέρες ωστόσο, ένα παιδί μεταφέρθηκε τελικά από τα Γιάννενα, στην Αθήνα…

Ο κ. Έξαρχος αμφισβήτησε την ακρίβεια των στοιχείων. Αντέτεινε ότι η παιδιατρική του «Χατζηκώστα» εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα, υπάρχουν μόνο τρεις μόνιμοι γιατροί, ένας επικουρικός και μια παιδίατρος από το τμήμα Μεσογειακής Ανεμίας και περιστατικά μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το τελευταίο δεν συμβαίνει μόνο στην παιδιατρική…

Κατά τα λοιπά, ο κ. Γεωργιάδης ανέτρεξε στον Δημοσθένη, τη… Σοβιετική Ένωση και ανέπτυξε το εξής απλοϊκό: «Θα πηγαίνετε στα νοσοκομεία που φτιάξαμε εμείς οι καπιταλιστές, για να γίνετε εσείς καλά».

Με αυτή την έντονη δόση γραφικότητας, ολοκληρώθηκε η πρώτη απάντηση του νέου υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back