ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την ίδια συνταγή: «Αναδιάταξη προσωπικού» και πρόστιμα

Εικόνα του άρθρου Με την ίδια συνταγή: «Αναδιάταξη προσωπικού» και πρόστιμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2021, 17:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η νέα όξυνση της πανδημίας που εκτός των άλλων, θέτει υπό αμφισβήτηση την ορθότητα των κυβερνητικών χειρισμών για άλλη μια φορά, προκάλεσε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα το πρωί, με συμμετοχή υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι περιφερειάρχες της χώρας και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, στόχος είναι η ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων.

Η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων, η αποτυχία επίτευξης εμβολιαστικών στόχων, αλλά και η λάθος κυβερνητική πολιτική στο θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ, έχουν αφήσει τα περιφερειακά νοσοκομεία με αρκετές ελλείψεις. Οι αναστολές εργασίας πρόσθεσαν και άλλες.

Τα μέτρα πάντως μοιάζουν… ίδια με τις απαρχές της πανδημίας, καθώς συζητήθηκε μεταξύ άλλων «η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού».

Μόλις πριν από λίγες μέρες, καταγράφονταν και στα Ιωάννινα διαμαρτυρίες δημάρχων για κενά που παρατηρούνται σε κέντρα υγείας…

Ακόμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση «επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης».

Τέλος, έρχονται πιο αυστηροί έλεγχοι τις επόμενες εβδομάδες από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την αστυνομία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back