ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με… επιδότηση παιδιού

Εικόνα του άρθρου Με… επιδότηση παιδιού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2019, 16:19
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η υποψήφια δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη δεν έχει πρόβλημα να επικαλείται προγραμματικές προτάσεις της ΝΔ, η οποία άλλωστε τη στηρίζει επίσημα, αλλά και του χώρου του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράζονται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Επίσης, προτείνει εφάπαξ βοήθημα για κάθε τέταρτο και πλέον παιδί που γεννιέται, στο πρότυπο του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη που υποσχέθηκε 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται.

Η κα Καλογιάννη παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού της την περασμένη Δευτέρα, συνοδευόμενη από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Ευριδίκη Τζώρτζη-Λαγού, οικονομολόγο, Βασίλη Κοσμά βιολόγο και Νίκο Σφαιρόπουλο, ηθοποιό-σκηνοθέτη.

Στηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για εφάπαξ βοήθημα για κάθε νέο παιδί και να εντάσσονται όλα στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως κατατέθηκε στη Βουλή.

Η κα Καλογιάννη σχετικά με τα του Δήμου, ανέφερε μεταξύ άλλων το εφάπαξ ποσό για κάθε τέταρτο και επιπλέον παιδί οικογένειας, τη μείωση δημοτικών τελών, την υποστήριξη της μητρότητας και θετικό περιβάλλον για την οικογενειακή ζωή, την παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού γυναικών οικονομικά ασθενέστερων πολυτέκνων σε συνεργασία με την Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και στην ενίσχυση αυτών  των οικογενειών με  την αγορά βρεφικών ειδών, την εισαγωγή των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κατά προτεραιότητα και τη δημιουργία επιπλέον υποδομών παιδικών αλλά και βρεφοκομικών σταθμών και που φιλοξενούν παιδιά ηλικίας μέχρι 2,5 ετών παράλληλη στήριξή τους.

Επιπλέον, η κα Καλογιάννη προτείνει την ένταξη του Δήμου Ιωαννίνων  στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των φιλικών προς την οικογένεια πόλεων (Family Friendly City – European Large Family Confederation), αλλά και ήδη ισχύουσες προβλέψεις όπως τις εκπτώσεις στις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου και στις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων. Επίσης, προτείνει κλιμακωτές εκπτώσεις στο Δημοτικό Ωδείο και στα τμήματα χορού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3