Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Με δικαιώματα χημικού μηχανικού τα Υλικά

Εικόνα του άρθρου Με δικαιώματα χημικού μηχανικού τα Υλικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2022, 21:43
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ένα ακόμα εμπόδιο για την αναγνώριση των επαγγελματικών αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πολυτεχνείου Ιωαννίνων φαίνεται ότι προσπεράστηκε.

Η απόφαση  Α38/Σ12/2022 της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ουσιαστικά επικυρώνει την αναγνώριση του πτυχίου, ως «συμβατού» με τα δικαιώματα που ορίζονται για την ειδικότητα χημικού μηχανικού.

Το ΤΕΕ παλιότερα είχε υπάρξει εμπόδιο στην αναγνώριση (επί θητείας του μετέπειτα υπουργού Χρ. Σπίρτζη), ωστόσο οι επί 15 και πλέον χρόνια προσπάθειες φαίνεται ότι καρποφόρησαν. Σημειώνεται ότι πριν από 4 χρόνια περίπου, έγιναν αποδεκτά τα δικαιώματα πρόσβασης των μηχανικών Επιστήμης Υλικών της ενότητας Α’.

Πρωτοστάτησαν σε αυτές οι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος, μέσα από το σύλλογό τους, αλλά και ως πτυχιούχοι-ες, την εποχή μάλιστα που το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα. Αν δεν υπήρχαν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, ενδέχεται να μην είχαν αναγνωριστεί ποτέ τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Η πρυτανική αρχή στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πάντα υπήρχε η πεποίθηση ότι οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου Τμήματος δικαιούνταν επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, γιατί το δίπλωμά τους, ήδη, αναγνωριζόταν στο εξωτερικό» και «το τμήμα είναι πρωτοπόρο» με επιχειρήματα την επιτυχή πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, τις υποδομές, τα εργαστήρια και το διακεκριμένο επιστημονικό του προσωπικό.

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ευχαριστεί όλους-ες που βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποδοχής και των εξειδικευμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων στον τομέα των υλικών της βασικής ειδικότητας του Χημικού Μηχανικού της ενότητας Β’ της Παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ΠΔ 99/2018 των Χημικών Μηχανικών.

Επίσης ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό και την ομότιμη καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου, η οποία εισηγήθηκε το θέμα στη διοικούσα, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ.), στον πρόεδρο του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Απόστολο Αυγερόπουλο, στα μέλη της πρυτανείας και της συγκλήτου κ.ο.κ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back