Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ματσούκι: Φθινοπωρινό σχολείο με 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές

Εικόνα του άρθρου Ματσούκι: Φθινοπωρινό σχολείο με 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2021, 15:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Είκοσι δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές, Γερμανοί και Έλληνες, συμμετείχαν στο φθινοπωρινό σχολείο που διοργάνωσαν τα Πανεπιστήμια Munster (Γερμανία) και Ιωαννίνων για τον βυζαντινό πολιτισμό από 7 έως 9 Οκτωβρίου στους χώρους της Ιεράς Μονής Βύλιζας στο Ματσούκι, στα Τζουμέρκα.

Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός και Ιστορία της Δυτικής Ελλάδος από την Ύστερη Αρχαιότητα μέχρι τα Μεταβυζαντινά χρόνια», χρηματοδοτούμενο από το υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας (DAAD).

Η Μοναστηριακή Επιτροπή της Ιεράς Μονής Βύλιζας, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί  θερμά τους οργανωτές: τον Michael Grunbart, καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Munster Γερμανίας, και τον ΧΧρήστο Σταυράκο, καθηγητή της Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για την επιλογή της Ιεράς Μονής Βύλιζας και του Μουσείου της για την υλοποίηση της εν λόγω δράσης τους.

«Η επιλογή αυτή περιποιεί ξεχωριστή τιμή για το μοναστήρι μας και το Ματσούκι» τονίζεται. Ευχαριστίες αποδίδονται και στον Rickelt Lytz, και τη  Φανή Λυτάρη, αρχαιολόγο-ερευνήτρια, όπως και στους 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές που συμμετείχαν. «Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν εντέλει από τη λειτουργία του Σχολείου, μόνο θετικά στοιχεία θα προσθέσουν στην αποκάλυψη της ιστορίας του συγκεκριμένου θρησκευτικού μνημείου» επισημαίνει η Μοναστηριακή Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back