ΚΟΣΜΟΣ

Μάρτιν Σουλτς: Ο αντίπαλος της Μέρκελ

Εικόνα του άρθρου Μάρτιν Σουλτς: Ο αντίπαλος της Μέρκελ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2017, 12:44
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία της Γερμανίας στις επικείμενες κρίσιμες γερμανικές εκλογές το Σεπτέμβριο,  

Την ανακοίνωση έκανε ο  επικεφαλής του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και την Κυριακή αναμένεται η έγκριση της υποψηφιότητας, ενώ ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παρουσιάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Νωρίτερα εντός της ημέρας, ο κ. Γκάμπριελ είχε προτείνει ως υποψήφιο καγκελάριο της Γερμανίας με τη σημαία του SPD τον κ. Σουλτς, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα διεκδικήσει την καγκελαρία στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

«Υπάρχει βαθύς διχασμός σε όλη την κοινωνία, όχι μόνο στη δική μας χώρα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες διαλύονται. Μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, κάποιος μπορεί να πει ότι η κοινωνία καταρρέει σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Μάρτιν Σούλτς.

Ο Σουλτς, που ως τώρα έμεινε μακριά από τις πολιτικές διενέξεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις Βρυξέλλες στα μέσα του Ιανουαρίου κι απολαμβάνει μιας δημοφιλίας συγκρίσιμης με αυτή της καγκελαρίου.

Ο 61 ετών Γερμανός πολιτικός, διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για δύο συνεχόμενες θητείες των δυόμισι ετών.

Ο Σουλτς διαχειρίστηκε από αυτή τη θέση όλες τις πρόσφατες κρίσεις από την κρίση της Ευρωζώνης με την Ελλάδα στο επίκεντρο, την προσφυγική κρίση και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back