Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

​Μαρινόπουλος Α.Ε.: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Εικόνα του άρθρου ​Μαρινόπουλος Α.Ε.: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2016, 21:52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης κατέθεσε σήμερα η Μαρινόπουλος Α.Ε., η οποία και θα συζητηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016.

Καταθέτοντας την αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης (άρθρο 99), η εταιρεία ζήτησε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή προστασίας της από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Η αίτηση ορίστηκε να συζητηθεί αυθημερόν στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, το οποίο όμως ανέβαλε τελικά τη συζήτηση για την 1η Ιουλίου,  προκειμένου να κληθούν στη συζήτηση βασικοί πιστωτές, όπως επίσης το ΙΚΑ και το Δημόσιο.

Με εντολή του δικαστηρίου, μέχρι την Παρασκευή δεν θα μπορούν να γίνουν αναγκαστικές εκτελέσεις σε βάρος της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως η Μαρινόπουλος σε σχετική ανακοίνωση της την προηγούμενη εβδομάδα σημείωνε πως «βρίσκεται εν μέσω του απαιτητικού και χρονοβόρου εγχειρήματος που στοχεύει στην επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα, το συντομότερο δυνατόν». 

Επίσης, ανέφερε πως παραμένει «σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες μας, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης». Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμιζόταν πως «αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων μας, οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που μας στηρίζει σε μια πορεία 54 ετών».

Η κατ' αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύει, αν και οι τράπεζες προσπαθούν να βρουν τρόπο για να υλοποιηθεί τουλάχιστον εν μέρει και με τροποποιήσεις. Την ίδια ώρα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς του προμηθευτές έχουν εκτοξευθεί, παρόλο που υπήρξε μια σχετική ροή αποπληρωμών εντός του Μαΐου. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 500 εκ. ευρώ.


ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα Υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της.

Το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του Υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία και παράλληλα η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back