ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μαρία Αργυροπούλου: Από την Ιατρική Ιωαννίνων στην Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας

Εικόνα του άρθρου Μαρία Αργυροπούλου: Από την Ιατρική Ιωαννίνων στην Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2024, 14:20
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Μαρία Αργυροπούλου, καθηγήτρια της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκλέχθηκε μέλος του Τομέα Ιατρικής και Ιατρικών Ειδικοτήτων της Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας της Γαλλίας.

Πρόκειται για το αρχαιότερο και σημαντικότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Γαλλία και τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Διαχειρίζεται, μέσω των τεσσάρων επιστημονικών τομέων, θέματα Παθολογίας, Χειρουργικής, Βιολογίας - Φαρμακολογίας και Δημόσιας Υγείας.

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου συγχαίρει θερμά την κα Αργυοπούλου και τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η εκλογή αυτή διευρύνει τις ελληνογαλλικές διεπιστημονικές συνεργασίες, ενισχύοντας περαιτέρω την διεθνή διάσταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Η Μαρία Αργυροπούλου είναι απόφοιτος και διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2007 είναι πρωτοβάθμια Καθηγήτρια και από το 2012 Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης.

Εργάσθηκε για μια δεκαετία στα Νοσοκομεία των Παρισίων Armand-Trousseau, Necker-Enfants Malades και Pitié Salpêtrière και ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική Ακτινολογία και Νευροακτινολογία. Επιπλέον εργάσθηκε στo Institut National de la santé et de la recherche médicale (INSERM) και στο National Institute of Health (NIH).

Δραστηριοποιήθηκε σε θέσεις ευθύνης σημαντικών ευρωπαϊκών εταιριών όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρία Ακτινολογίας, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Παιδιατρικής Ακτινολογίας και η Ευρωπαϊκή Εταιρία Νευροακτινολογίας. Είναι επίτιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδιατρικής Ακτινολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Νευροακτινολογίας και έλαβε το χρυσό μετάλλιο της Γαλλικής Εταιρίας Ακτινολογίας. To 2018 έλαβε το βραβείο διδασκαλίας από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ακτινολογίας. Από το 2024 είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδιατρικής Ακτινολογίας (ESPR).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back