ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνονται οι φωτιές σε Δυτική Αττική. Στις φλόγες και η Ρόδος

Εικόνα του άρθρου Μαίνονται οι φωτιές σε Δυτική Αττική. Στις φλόγες και η Ρόδος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2023, 16:31
ΕΛΛΑΔΑ

Στην περιοχή του Κανδηλίου των Μεγάρων εντοπίζεται πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού μετώπου, για αυτό και ζητήθηκε από τους κατοίκους της Νέας Ζωής και Λεωφόρος Καταδρομών να εκκενώσουν τις περιοχές.

Η Δυτική Αττική και το Λουτράκι πέρασαν ακόμη μια δύσκολη νύχτα, με τις φωτιές που μαίνονται από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου να έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και να καταστρέφουν σπίτια και φυσικό περιβάλλον στο πέρασμά τους. 

Στα Δερβενοχώρια, η φωτιά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης.


Στη Ρόδο

Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη τουλάχιστον σε τρία μέτωπα και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

Με ανακοινώσεις τους, Αυτοδιοίκηση και εθελοντικές ομάδες κάνουν έκκληση να σπεύσουν να βοηθήσουν όσοι μπορούν για την αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως αυτοί που διαθέτουν μηχανήματα. Άλλωστε, η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει πως είναι σε διαδικασία επίταξης όλων των μηχανημάτων έργων καθώς και των υδροφόρων, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back