ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητικά καλλιτεχνικά φεστιβάλ στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Μαθητικά καλλιτεχνικά φεστιβάλ στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2024, 10:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, επιστρέφουν φέτος με γιορτές καλλιτεχνικής δράσης –ο τίτλος τους είναι «Μαζί»- σε 19 πόλεις της χώρας. Mεταξύ αυτών των πόλεων, και τα Γιάννενα.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, από τις 09.45 έως τις 12.30, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, θα γίνουν δύο μαθητικά φεστιβάλ, ένα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ένα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συνολικά θα μετέχουν ομάδες από 11 σχολεία.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν μαθητές-τριες από τα Γυμνάσια Δελβινακίου, Ζίτσας, Πεδινής, Κατσικά, Δολιανών και Ελεούσας, από το 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας Πρέβεζας, το Λύκειο Ελεούσας, το 5ο Λύκειο Ιωαννίνων, το 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, 

Τα φεστιβάλ του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αποτελούν μία δραστηριότητα που ξεκίνησε το 2015 με τη διοργάνωση «ημερών δράσης» σε σχολεία τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;». Στις φετινές διοργανώσεις, εκτός από το δίκτυο σχολείων του «Kι αν ήσουν εσύ;» θα πάρουν μέρος και σχολεία ή ομάδες νέων που υλοποίησαν ανάλογα καλλιτεχνικά προγράμματα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται από το 2015 από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αξιοποιώντας βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back