Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαξίμου: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται

Εικόνα του άρθρου Μαξίμου: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2016, 13:14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς αφορά σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία τονίζεται ότι η προστασία συμπεριλαμβάνει και τους εμπόρους οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον «νόμο Κατσέλη». 

«Παράλληλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση θα συσταθεί εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Κατά αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, προσφέροντας μια διέξοδο σε όσους πιθανώς θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο του πλειστηριασμού». 


ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika fm» σημείωσε 

ότι: «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα. Για παράδειγμα, το 2008 έγιναν 43.000 και το 2009 έγιναν 52.000» ωστόσο τόνισε, ότι «πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται. Έχουμε προστατεύσει την πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (νόμος Κατσέλη) και διευρύναμε τον μηχανισμό για αντίστοιχη ρύθμιση σε επιχειρηματίες και εμπόρους» και υπογράμμισε ότι η προστασία για τα 2/3 των νοικοκυριών, είναι πλήρης. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι γίνονται περαιτέρω κινήσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων και ξεκαθάρισε ότι τα δάνεια πρώτης κατοικίας δεν πωλούνται σε funds.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back