ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «Πρόχειρη συρραφή» ο νόμος για τον εκφοβισμό

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Πρόχειρη συρραφή» ο νόμος για τον εκφοβισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2023, 10:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αναπληρώτρια τομέαρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το bullying, είπε μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί μια πρόχειρη συρραφή άρθρων και αποσπασματικών δράσεων που αδυνατούν να απαντήσουν στο υπαρκτό πρόβλημα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού».

Είπε ακόμα ότι το υπουργείο «απέφυγε το διάλογο με τη σχολική κοινότητα, αγνόησε τις καλές πρακτικές κατά του bullying που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών (UNICEF, UNESCO) και επί της ουσίας, δίνει έμφαση στην καταστολή και όχι στην πρόληψη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «το Υπουργείο Παιδείας αδιαφόρησε για τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες της πανδημίας και του εγκλεισμού».

Κατέληξε τονίζοντας ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα σύγχρονο, πολυδιάστατο και επιστημονικά τεκμηριωμένο θεσμικό πλαίσιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που θα στηρίζεται στην αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό, στο διάλογο και την καταπολέμηση των ανισοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back