Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 27-03-2020, 15:47
ΒΟΥΛΗ ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της μετά από επαφές με αρμόδιους φορείς, αναφέρει ότι «ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στις υγειονομικές μονάδες της Ηπείρου και των Ιωαννίνων» σχετικά με την πανδημία.

Τονίζει ότι υπάρχει έλλειψη υλικού ατομικής προστασίας των υγειονομικών, παρά τις προμήθειες των τελευταίων ημερών. «Τα αναλώσιμα δεν αρκούν για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες και χρειάζεται άμεσα νέα προμήθεια. Εντύπωση προκαλεί πως η κυβέρνηση αποφάσισε να δαπανήσει 11 εκατ. ευρώ στην καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία, ωστόσο δε διαθέτει πόρους για την απαραίτητη προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρει.

Ακόμα, προσθέτει ότι «η αποτελεσματική αντιμετώπιση της επιδημίας προϋποθέτει την ουσιαστική στήριξη των δομών υγείας με προσωπικό» και καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες διορισμού του μόνιμου προσωπικού, «ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και Χατζηκώστα, καθώς και να προκηρύξει άμεσα νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας».

Η κα Τζούφη επικαλείται ενημέρωση σύμφωνα με την οποία το Χατζηκώστα οργανώνει ειδικό χώρο νοσηλείας, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Απριλίου. Επίσης, η βουλευτής των Ιωαννίνων αναφέρει πως «ωριμάζει η σκέψη να ορισθεί και το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων ως κέντρο αναφοράς. Χρειάζεται όμως να επιλυθούν άμεσα θέματα τεχνολογικού εξοπλισμού και διασύνδεσης με τις τοπικές ΤΟΜΥ».

Τέλος, η κα Τζούφη αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των ιδιωτών ιατρών από την Πολιτεία, επισημαίνοντας πως «πρέπει να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων ώστε -μεταξύ άλλων- να αποφευχθεί η επιβάρυνση των νοσοκομείων της πόλης, μέσω της κάλυψης των τακτικών αναγκών».

200 λέξεις απομένουν.
  • Ελένη
    Ελένη
    Τι ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά ιατρεία ? Εξετάζουν ασθενείς ή όχι ? Διότι εκτός από τον κορωνοιο υπάρχουν πονόλαιμοι , γρίπες και άλλα συνήθη νοσήματα. Γίνονται δεκτοί στα ιατρεία οι ασθενείς αυτοί ή όχι ?
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2