Μ. Τζούφη: παρέμβαση για την Ειδική Αγωγή

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2018, 23:41

Το υπουργείο Παιδείας δέχεται ιδιαίτερη κριτική από τους εκπαιδευτικούς για τους χειρισμούς του στο θέμα της ειδικής αγωγής και σε ένα βαθμό, αυτή προσπάθησε να αντικρούσει η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη σε σχετική ημερίδα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. «Χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς (…) και ενίσχυση των δομών παροχής υπηρεσιών αρχικής διάγνωσης, παρέμβασης και αποκατάστασης αλλά και των εκπαιδευτικών δομών» είπε μεταξύ άλλων.  

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες, είπε ότι η κυβέρνηση «έχει καταβάλει ουσιαστικές προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσει και να ενισχύσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Νομοθέτησε μια σειρά από μέτρα, όπως η Χάρτα των Δικαιωμάτων της Αναπηρίας, φτιάχνοντας κεντρικές δομές οι οποίες παρεμβαίνουν σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία και ξεκινώντας την καταγραφή των ανθρώπων με αναπηρία». Παρέθεσε μεταξύ άλλων μερικά στοιχεία όπως τις «3.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη», προσθέτοντας ότι υπάρχει διπλάσιος αριθμός αιτημάτων. 

Τέλος, αναφέρθηκε στα προς επίλυση ζητήματα, όπως οι υποδομές, ο ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός, τα νέα βιβλία και βοηθήματα, η επιμόρφωση του προσωπικού, οι ανάγκες για άνοιγμα νέων δομών και η αναμόρφωση των προγραμμάτων των ΕΕΕΕΚ.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back