Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μ. Τζούφη: «Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στα πανεπιστήμια»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στα πανεπιστήμια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2022, 15:40
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΑΕΙ και των ΕΛΚΕ, όπως και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων, ζητούν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Κατερίνας Παπανάτσιου και των τομεαρχών Παιδείας Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη.

Ως παράδειγμα αναφέρουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και παραπέμπουν στην ανακοίνωση της συγκλήτου, ότι σημαντικό μέρος των διοικητικών αναγκών καλύπτεται από ελαστικές σχέσεις εργασίας και ζητά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Επίσης, αναφέρουν ότι «σημαντικό βήμα για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των οργανογραμμάτων των ΑΕΙ, περιγράφοντας και προβλέποντας τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των ιδρυμάτων».

Ζητούν από την υπουργό Παιδείας να διευκρινίσει, πόσοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι απασχολούνται στις διοικητικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων και των ΕΛΚΕ, εάν προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης των διοικητικών υπηρεσιών και εάν προτίθεται να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων για την κάλυψη των αναγκών στις διοικητικές υπηρεσίες των ΑΕΙ και των ΕΛΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back