ΒΟΥΛΗ

Μ. Τζούφη: Η υφυπουργός ρίχνει ευθύνες σε Δήμους και Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: Η υφυπουργός ρίχνει ευθύνες σε Δήμους και Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2024, 15:52
ΒΟΥΛΗ

Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη, ζητάει «άμεσες ενέργειες ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των σχολείων του Πωγωνίου και των ακριτικών περιοχών των Ιωαννίνων», με επίκαιρη ερώτηση προς την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η κα Μακρή από την πλευρά της, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη (όλη η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι εδώ), έριξε την ευθύνη στη διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και στους Δήμους:

«Αν και αναγνώρισε τις αυξημένες και ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν δεσμεύτηκε για αλλαγή του νόμου ούτε για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, συντηρώντας την κυβερνητική τάση για υποστελέχωση των δημόσιων σχολείων» τονίζει.

Τα σχολεία τα οποία αφορά η ερώτηση είναι το δημοτικό Παρακαλάμου που θα υποβιβαστεί από 4θέσιο σε 2θέσιο «παρότι εξυπηρετεί μαθητές από 10 χωριά σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων» όπως αναφέρει η κα Τζούφη.

Πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο θα έπρεπε να λειτουργεί παράλληλη στήριξη, να υπάρχει νοσηλευτής και να λειτουργεί τμήμα ένταξης για τους μαθητές Ρομά. «Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στους Δήμους Κόνιτσας και Ζίτσας, όπου σχεδιάζονται συγχωνεύσεις σχολείων, με τους μαθητές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά, από και προς το σχολείο» συμπλήρωσε και ζήτησε την τροποποίηση του σχετικού νόμου, του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back