ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Μ. Τζούφη: «Αναγκαία η ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών κλινικών»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Αναγκαία η ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών κλινικών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2023, 16:02
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων επισκέφθηκαν από κοινού οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και Κωστούλα Μάκη, συνοδευόμενες από τον πρώην βουλευτή και ψυχίατρο Χρήστο Μαντά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Κέντρο συζήτησαν εκτενώς με τη διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό για τις προσπάθειες τους να κάνουν προσβάσιμες τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην τοπική κοινωνία.

Επιπλέον η Μερόπη Τζούφη, ο Χρήστος Μαντάς και ο συντονιστής της οργάνωσης υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάμπρος Παπανδρέου επισκέφθηκαν το Κοινοτικό Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου (ΚοΚεΨΥΠΕ), το οποίο προσφέρει κρίσιμες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, υποστήριξης και θεραπείας.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημόσια υγεία, μιλώντας για αύξηση των δαπανών στο 7% του ΑΕΠ, γενναία μισθολογική αναβάθμιση των ιατρών, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Τέλος, η Μερόπη Τζούφη έκανε ειδική αναφορά στην αναγκαία ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών κλινικών ώστε να αντιμετωπίζονται μια σειρά από σοβαρά περιστατικά σε επίπεδο Ιωαννίνων και συνολικά της Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back