Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: «Τρομοκρατικό συμβάν» έξω από το κοινοβούλιο

Εικόνα του άρθρου Λονδίνο: «Τρομοκρατικό συμβάν» έξω από το κοινοβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2018, 16:25
ΚΟΣΜΟΣ

Ως τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο, αντιμετωπίζεται το σημερινό περιστατικό μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο άνδρας ο οποίος κρατείται συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού.

«Στις 07.37 σήμερα ένα αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με τις μπάρες μπροστά από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα που να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του και αρχικά δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το Γουέστμινστερ έχει αποκλεισθεί, ενώ κλειστός παρέμεινε ο ομώνυμος σταθμός του μετρό.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να βγάζουν από το αυτοκίνητο τον άνδρα που οδηγούσε ένα ασημί Ford και να του περνούν χειροπέδες.


 Λίγο αργότερα ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Ουάλας δήλωσε ότι ο συλληφθείς είναι Βρετανός πολίτης που ήρθε από ξένη χώρα.

«Είναι Βρετανός υπήκοος» είπε ο Ουάλας στο βρετανικό δίκτυο BBC TV. «Ήλθε καταρχάς από άλλη χώρα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, σε σχέση με το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών. 

Δεν υπήρξαν επιπλέον συλλήψεις, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση των αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back