ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Λονδίνο: Αθωώθηκε ο Κέβιν Σπέισι

Εικόνα του άρθρου Λονδίνο: Αθωώθηκε ο Κέβιν Σπέισι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2023, 21:21
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Κέβιν Σπέισι ξέσπασε σε δάκρυα, αφού οι ένορκοι σε δικαστήριο του Λονδίνου τον έκριναν αθώο την Τετάρτη για τη διάπραξη πολλαπλών σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον τεσσάρων ανδρών.

Έπειτα από περισσότερες από 12 ώρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι αθώωσαν τον βραβευμένο με Όσκαρ Αμερικανό ηθοποιό από εννέα κατηγορίες τις οποίες «διέπραξε» μεταξύ 2004 και 2013, όταν εργαζόταν στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της τεσσάρων εβδομάδων δίκης στο Southwark Crown Court, οι εισαγγελείς περιέγραψαν τον ηθοποιό ως «σεξουαλικό νταή», ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του για να παίρνει ό,τι ήθελε όταν το ήθελε.

Ο Σπέισι είπε στο δικαστήριο ότι τρεις από τους τέσσερις καταγγέλλοντες είχαν ασκήσει αστικές αγωγές εναντίον του, λέγοντας ότι ο ένας είχε επικοινωνήσει μαζί του ζητώντας πληρωμή άνω των 577.400 δολαρίων.

Ο Σπέισι, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού στην ταινία «American Beauty» (1999) και καλύτερου δευτεραγωνιστή στην ταινία «Οι συνήθεις ύποπτοι» (1995), δήλωσε ότι «ο κόσμος του εξερράγη» όταν κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου του 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo, με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος. Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες εις βάρος του Κέβιν Σπέισι, με αποτέλεσμα ο αστέρας του Χόλιγουντ να τεθεί στο περιθώριο.

Αποσύρθηκε από το τηλεοπτικό δράμα «House of Cards» και απομακρύνθηκε από την ταινία «All the Money in the World» μετά την αποκάλυψη των κατηγοριών.

Ο Ραπ, ο οποίος κατηγόρησε τον Σπέισι ότι έκανε ανεπιθύμητη σεξουαλική προσέγγιση το 1986 όταν ήταν 14 ετών, άσκησε αστική αγωγή εναντίον του ηθοποιού σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, αλλά έχασε την υπόθεση πέρυσι. 

Με πληροφορίες από Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back