Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Λογοτεχνικές Γέφυρες» στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου «Λογοτεχνικές Γέφυρες» στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2017, 16:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων «χτίζει γέφυρες» με το ΤΕΙ Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το κοινό της πόλης, με τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις για τη λογοτεχνία και την ποίηση.

Οι «Λογοτεχνικές Γέφυρες», ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, με την εκδήλωση «Σημάδια στον χρόνο». Η εκδήλωση θα γίνει στο Καμπέρειο, στις 8.00 το απόγευμα. Πρόκειται για μια συνάντηση με τους ποιητές Σωτήρη Παστάκα και Κυριάκο Συφιλτζόγλου, την οποία προλογίζει η Μαίρη Γκούβα, καθηγήτρια ψυχολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου. Συμμετέχουν  φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου. Συντονίζει η Τιτίκα Τζάλλα, εκδότρια. Ο Σωτήρης Παστάκας γεννήθηκε το 1954 στη Λάρισα όπου και ζει. Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη. Το 2004 ίδρυσε την ηλεκτρονική επιθεώρηση ποιητικής τέχνης «Ποιείν» και το 2013 τη «Θράκα». Έχει εκδώσει μεταφράσεις ιταλικής ποίησης, δοκίμια και 12 ποιητικές συλλογές. Το 2013 διοργάνωσε το Α’ Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.

Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1983. Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο ΑΠΘ. Εχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές. Η τελευταία του, «Στο σπίτι του κρεμασμένου», εκδ. Θράκα, τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης, Αναγνώστης 2016.

Οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν είναι οι εξής:

«Παράλληλα των μύθων» : 15/1/2018, ώρα 20.00, Καμπέρειο Θέατρο.

Λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία που διατρέχουν μύθους και παραμύθια αγγίζοντας με μοναδική ευαισθησία σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας.

  • Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας - Μιχάλης Μακρόπουλος, συγγραφέας. Συμμετέχουν μαθητές  του Λυκείου Ελεούσας. Προλογίζει και συντονίζει η Νεκταρία Ζαγοριανάκου, συγγραφέας.
  • «Μέσα από ευρυγώνιο φακό» : 29/1/2018, ώρα 20.00, Καμπέρειο Θέατρο. 
  • Η λογοτεχνία στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Το αναγνωστικό κοινό έντρομο κοιτά τα γεμάτα ράφια των βιβλιοπωλείων…
  • Κώστας Αγοραστός, αρχισυντάκτης της διαδικτυακής πύλης για το βιβλίο Book Press - Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού ο «Αναγνώστης», συγγραφέας - Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας, μεταφράστρια, κριτικός λογοτεχνίας.
  • Συμμετέχουν φοιτητές του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συντονίζει ο Φιλήμονας Καραμήτσος, δημοσιογράφος.

«Η λογοτεχνία ανοίγει την αυλαία. Λογοτεχνικά κείμενα στο θέατρο»  23/4/2018, ώρα 20.00, Καμπέρειο Θέατρο.

Συμμετέχουν έλληνες συγγραφείς που τα βιβλία τους έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στο θέατρο. Συντονίζει η Άσπα Χασιώτη, διδάκτωρ φιλολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back