ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Live της Caterina Barbieri στα Plásmata II

Εικόνα του άρθρου Live της Caterina Barbieri στα Plásmata II
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2023, 18:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Στο πλαίσιο της έκθεσης  Plásmata II: Ioannina της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το Μοvement Radio παρουσιάζει την ιταλίδα μουσικό Caterina Barbieri την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 22:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ.

Η Barbieri θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της ηλεκτρονικής μουσικής σύμφωνα με τον διεθνή μουσικό Τύπο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παντρεύει το αιθέριο με το μοντέρνο, αντλώντας έμπνευση από την κλασική και την μπαρόκ μουσική παράδοση, τον μινιμαλισμό αλλά και τις σύγχρονες πειραματικές σκηνές.

Έχει παίξει ζωντανά στα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, από το Unsound και το Atonal έως το Primavera Sound και το Sonar, ενώ παράλληλα έχει κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις στο Barbican του Λονδίνου, στη Volksbühne του Βερολίνου και στη Φιλαρμονική του Παρισιού, μεταξύ πολλών άλλων χώρων.

«Μακράν από οποιαδήποτε σύνδεση με το new age ή πρόσφατες synth μόδες, η μουσική της ξεχωρίζει χάρη στην εκστατική της ένταση και τον κατακλυσμιαίο συναισθηματικό της αντίκτυπο» τονίζεται.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back