Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 27-03-2018, 19:51
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι πολιτικές και δράσεις τις οποίες σχεδιάζει και προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του φαινομένου των fake news και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο είναι στο επίκεντρο της διαδραστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τίτλο «Fake news, στο ραντάρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Η εκδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά τώρα:

Στόχος του διαδραστικού χαρακτήρα της εκδήλωσης είναι να υπάρξει διάλογος και συμμετοχή νέων, δημοσιογράφων και  πολιτών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και να παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκές Επιτροπής για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την ανάπτυξη εργαλείων αντιμετώπισης των νέων συνθηκών που αναπτύσσονται στις διαδικτυακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο κ. Mikko Salo, Μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τα Fake News της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα μιλήσει για τις προτάσεις πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποιώντας στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης που παραδόθηκε από την ομάδα εμπειρογνωμόνων .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το φαινόμενο των fake news και τις επιπτώσεις τους σε διάφορους τομείς όπως είναι οι διεθνείς σχέσεις, η πολιτική, η λειτουργία των ΜΜΕ θα συζητήσουν οι Γιώργος Πλειός, καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο Χρήστος Φαγκονικολόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και η Αριστοτελία Πελώνη, δημοσιογράφος.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ενός workshop στο οποίο θα παρουσιαστούν δεξιότητες και τεχνικές για την ουσιαστική ενημέρωση, τον περιορισμό της διάδοσης ψευδών ειδήσεων καθώς και απαραίτητων εργαλείων για την αντιμετώπιση των fake news και την επιβεβαίωση της είδησης.


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα