ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λιγότερα τέλη για τις επιχειρήσεις και στην ύδρευση

Εικόνα του άρθρου Λιγότερα τέλη για τις επιχειρήσεις και στην ύδρευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2018, 21:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με βάση την εισήγηση του αντιδημάρχου Φώτη Ράρρα ο Δήμος Ζίτσας μειώνει από το νέο έτος τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. που επανέρχονται στις τιμές του 2015 (0,80τ.μ. για στεγασμένους χώρους και κατοικίες και 1,10τ.μ. για επιχειρήσεις).

Επίσης, τα τέλη ύδρευσης στην Πασσαρώνα μειώνονται 0,54 ευρώ σε 0,50 ευρώ το κυβικό για οικιακή χρήση από 0,60 ευρώ σε 0,56 ευρώ το κυβικό για τις λοιπές χρήσεις  ενώ σε Εκάλη, Ευρυμενές και Ζίτσα παραμένουν σταθερά στο 0,40 ευρώ το κυβικό.

Το τέλος αποχέτευσης ανέρχεται σε 2,1ευρώ/τ.μ. και το τέλος χρήσης στα 0,36 ευρώ/m3.

 «Οι σημερινές αποφάσεις για μειώσεις στα τέλη θεωρώ πως αποτελούν το επιστέγασμα της προσπάθειας των τελευταίων ετών για έλεγχο και διορθώσεις όλων των αστοχιών και παραβλέψεων», τόνισε ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος. Ο κ. Ράρρας από την πλευρά του χρησιμοποίησε… κυβερνητική ορολογία περί «υπερπλεονάσματος» λέγοντας ότι «με τη λειτουργία του τμήματος Εσόδων, την τοποθέτηση ειδικών  μετρητών που ελέγχουν τις απώλειες στα δίκτυα ύδρευσης, καθώς και με την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων επιτυγχάνουμε μείωση στα έξοδα και αύξηση στα έσοδα που δημιουργούν υπερπλεόνασμα το οποίο κατανέμουμε προς όφελος των δημοτών μέσω των τελών».          

Επίσης, σε ειδική συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός του 2017. Από την πλευρά τους οι επικεφαλής των παρατάξεων «Αυτοδιοικητική Ενότητα» και «Ριζοσπαστική Ανατροπή» Βασίλης Γαρδίκος και Μανόλης Ματσάγκας αντίστοιχα, στις τοποθετήσεις τους,  κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για «έλλειψη οράματος και σχεδίου που κρατάει το  Δήμο σε στασιμότητα» και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Τζίμας διαφώνησε με την πολιτική που εφαρμόζεται «καθώς είναι εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται κεντρικά» Δήμος Ζίτσας είναι πλεονασματικός, και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία και ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα που οφείλεται στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τα οικονομικά του Δήμου, στην συνεχή προσπάθεια αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών, στην επίτευξη των στόχων αλλά και στην συνειδητοποίηση των πολιτών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back