ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι...

Εικόνα του άρθρου Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2023, 22:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η σχολική χρονιά ξεκινά και η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αναφέρει ότι γίνεται «ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων στα σχολεία». Ενδεικτικό παράδειγμα το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικό όπου σήμερα στεγάζονται τα ΕΠΑΛ και ένα Γενικό Ενιαίο Λύκειο.

Τον χώρο αυτόν επισκέφθηκε σήμερα και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου. Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη τόνισε ότι ο Δήμος υλοποιεί έργο 4 εκατ. ευρώ στα σχολεία (με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»). Σε ανακοίνωση του Δήμου, φιλοξενείται και δήλωση του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ηλία Αυδίκου, ο οποίος αναφέρει ότι γίνονται πια «εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις».

Την ίδια ώρα, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών εκφράζει τις ανησυχίες της για την εργοταξιακή εικόνα που παρουσιάζουν μερικά σχολεία. Για παράδειγμα το 9ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο, στο Κάστρο, όπου δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα η πρόσβαση στο σχολείο –στην περιοχή γίνεται το έργο της ανάπλασης της πλατείας Γλυκήδων.

Η πιο… σοβαρή εργοταξιακή εικόνα πάντως είναι αυτή στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Ζωσιμαίας Ακαδημίας, όπου το έργο της ανάπλασης των αυλών εκτελείται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Εκεί η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του αύλειου χώρου είναι σκαμμένο.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back