ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Lifestyletest: Ανακαλύψτε το δικό σας περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Εικόνα του άρθρου Lifestyletest: Ανακαλύψτε το δικό σας περιβαλλοντικό αποτύπωμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2024, 14:01
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ονομάζεται Lifestyletest και είναι η νέα διαδικτυακή εφαρμογή της ΕΚΠΟΙΖΩ μέσω της οποίας έχετε τη δυνατότητα να μητρήσετε το προσωπικό σας περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να κατανοήσετε πώς επιδρά στο περιβάλλον ο τρόπος με τον οποίο ζείτε, τρώτε, μετακινείστε και καταναλώνετε.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, βάσει των αποτελεσμάτων του τεστ, η εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για αλλαγή των συνηθειών που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να επανέλθεις σε αυτή μετά από ένα διάστημα και να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου. 

Ουσιαστικά, υποστηρίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ, μέσω του Lifestyletest, μπορείτε να φτιάξετε το προσωπικό σας πλάνο επιλέγοντας δράσεις για έναν πιο αειφόρο τρόπο ζωής!  

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PSLifestyle, το οποίο φιλοδοξεί να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της ατομικής δράσης. Με την κλιματική αλλαγή να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και να αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας, η αναγκαιότητα αντιμετώπισής της σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι επιτακτική.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 16 εταίροι από την Ευρώπη και στην Ελλάδα υποστηρίζεται από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο PS Lifestyle εδώ και ειδικότερα για την εφαρμογή εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back