ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λευκή νύχτα με… σύννεφα

Εικόνα του άρθρου Λευκή νύχτα με… σύννεφα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2016, 19:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μάλλον δεν ξεκίνησε «με το δεξί» η έτσι και αλλιώς αμφιλεγόμενη, από την πλευρά των εργαζόμενων, προσπάθεια για «λευκή νύχτα», για 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων της πόλης δηλαδή. Στους αμφισβητίες ήρθε να προστεθεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης, ο οποίος δεν διαφωνεί γενικά με το θεσμό, αλλά με τον τρόπο που αυτός διοργανώνεται στα Γιάννενα. Οι αιχμές είναι σαφείς, ειδικά προς την Ένωση Ξενοδόχων και τον Εμπορικό Σύλλογο, κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο επιθυμεί αυτή να καλύψει το κόστος. Γιατί ναι μεν οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, δεν θα γίνουν όμως χωρίς κόστος και η αναζήτηση της... συνδρομής έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αρκετούς φορείς, οι οποίοι προβληματίζονται για το αν η διοργάνωση είναι άρτια ή γίνεται "όπως-όπως".

Κατά, η ΛΑΕ Ιωαννίνων

Με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Ιωαννίνων δηλώνει την αντίθεσή της με τη «Λευκή Νύχτα», καλεί σε κινητοποιήσεις και ζητάει από τους φορείς «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην καταστρέψουν το εορταστικό τριήμερο της 28 Οκτωβρίου». Σημειώνει δε ότι «μόνος τρόπος να τονωθεί η οικονομία είναι με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μείωση της ανεργίας, όχι με ψευτοπρογράμματα επιδότησης εργαζομένων που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αντικαθιστούν μόνιμους με ελαστικά απασχολούμενους, προσωρινούς και εύκολα αναλώσιμους χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, αλλά πραγματικές δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέες δυνατότητες για την ελληνική οικονομία».

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα

Ο επικεφαλής της ΑΡΠΙ-ΑΑ Χρήστος Πατσούρας με δήλωσή του, τάσσεται εναντίον της Λευκής Νύχτας και επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Η δικαιολογία ότι έτσι θαβοηθήσουν τον κόσμο που θέλει να ψωνίσει, ότι θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση,θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας… είναι απλά χονδροειδή ψέματα: καμίαπρόσληψη δεν έγινε όταν τα supermarket επέκτειναν το ωράριο του Σαββάτου απότις 6 στις 8 το απόγευμα. Αντίθετα, αυτό που ακολούθησε ήταν μεγαλύτερηεντατικοποίηση και χειρότερες εργασιακές σχέσεις! Η ανάπτυξη που οραματίζονταιδεν είναι τίποτε άλλο από την επιβολή εργασιακών συνθηκών μεσαίωνα". 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back