ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λεωφόρος Γράμμου, πάρκο Λακκωμάτων και οδός Πανεπιστημίου…

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2020, 20:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο έργα που έρχονται από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, η β’ φάση της οδού Πανεπιστημίου (της οδού που περνάει μέσα από το Νεοχωρόπουλο) και των καθέτων της και η διαμόρφωση της εισόδου της πόλης από τη λεωφόρου Γράμμου, δημοπρατούνται.

Τις σχετικές αποφάσεις πήρε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών που συνεδρίασε σήμερα διά περιφοράς.

Το νέο έργο της διαμόρφωσης της λεωφόρου Γράμμου έχει προϋπολογισμό 450.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την αποκατάσταση του οδικού άξονα που αποτελεί μία από τις βασικές εισόδους της πόλης ενώ, σύμφωνα με τη μελέτη, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαμόρφωση ασφαλών διαδρομών για την κίνηση των πεζών.

Έτσι διαμορφώνονται διαβάσεις ανά εκατό μέτρα και σε κάθε άλλη σημαντική διασταύρωση. Επιπλέον αναβαθμίζονται τα πεζοδρόμια τόσο σε πλάτος όσο και σε επιφάνεια διάστρωσης.

Το έργο της β’ φάσης της οδού Πανεπιστημίου και των καθέτων της είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να ολοκληρωθεί η βελτίωση-κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου με  εργασίες οδοποιίας από την διασταύρωση με την οδό Μπέγκα έως το τέρμα της οδού (είσοδος Πανεπιστημίου) και να γίνουν υδραυλικές εργασίες ύδρευσης αντικατάστασης του υπάρχοντος αγωγού σε όλο το μήκος της οδού.

Θα προηγηθούν από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΙ οι υδραυλικές εργασίες κατασκευής αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων στο αντίστοιχο τμήμα της οδού. 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΚΩΜΑΤΩΝ

Στην ίδια συνεδρίαση (διά περιφοράς), η επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο για το έργο αναβάθμισης και επισκευής σχολικών συγκροτημάτων στο Δήμο. Το έργο είχε δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

Μία ακόμη σημαντική εξέλιξη είναι ότι αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος και για το έργο ανάπλασης του Πάρκου Λακκωμάτων- Κουραμπά με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ. Το έργο αυτό είχε δημοπρατηθεί ξανά τον Ιανουάριο, αλλά στη συνέχεια η διαγωνιστική διαδικασία ακυρώθηκε (κι ενώ οι προσφορές είχαν ανοίξει), επειδή ο Δήμος δεν είχε αναρτήσει τη διακήρυξη του έργου στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων αλλά και στη Διαύγεια.

«Μετά από έναν πραγματικό αγώνα δρόμου που έγινε από τους πολιτικούς προϊσταμένους και τις υπηρεσίες του Δήμου ο χρόνος που χάθηκε είναι ο ελάχιστος σε αντίθεση με όσα είχαν υποστηριχθεί από παράγοντες της αντιπολίτευσης και πολύ σύντομα οι εργασίες θα ξεκινήσουν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών. «Σκοπός μας είναι να παραδώσουμε χρήσιμα, λειτουργικά και ολοκληρωμένα έργα στους πολίτες» επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back