ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Le Tablao de Tango+Αλεξία Θεοδώρου στο Ιτς Καλέ

Εικόνα του άρθρου Le Tablao de Tango+Αλεξία Θεοδώρου στο Ιτς Καλέ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2024, 13:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ρυθμούς τάνγκο και φλαμένκο υποδέχονται την πανσέληνο του Ιουλίου ο Δήμος Ιωαννιτών, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ, θα γίνει μουσική εκδήλωση με το σχήμα «Le Tablao de Tango» που αποτελείται από τους μουσικούς: Franco Luciani (φυσαρμόνικα), Chino Laborde (φωνή) και Raul Kiokio (κιθάρα).

Οι τρεις μουσικοί θα «συναντήσουν» τη χορεύτρια του τάνγκο και του φλαμένκο Αλεξία Θεοδώρου, μια Ελληνίδα που έζησε πολλά χρόνια στο Μπουένος Άιρες και τώρα ζει στη Σεβίλλη.

Ένα τραπέζι, μερικές καρέκλες και ποτήρια με κρασί: ένα απλό σκηνικό για μια άμεση και πρωτόγνωρη συνάντηση μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού γύρω από το τάνγκο... 

Από τον Μάιο του 2022, το Tablao de tango έχει εμφανιστεί σε κοινό στις μεγαλύτερες εθνικές σκηνές της Γαλλίας (Philarmonie de Paris, Théâtre de la Ville κ.λπ.), αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία σε φεστιβάλ παγκόσμιας μουσικής, τζαζ κλαμπ και αλλού. Το άλμπουμ «Alcohol y desamor», που κυκλοφόρησε την άνοιξη από τη Sony, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και είναι υποψήφιο για διάφορα βραβεία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back