ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΛΑΣΥ Ηπείρου: Οι «ενέργειες Καχριμάνη» και τα αντιπλημμυρικά που παίρνουν παράταση

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ Ηπείρου:  Οι «ενέργειες Καχριμάνη» και τα αντιπλημμυρικά που παίρνουν παράταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2023, 13:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή τις αναφορές του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη στην Άρτα, για τα αντιπλημμυρικά έργα, η Λαϊκή Συσπείρωση παραθέτει τέσσερα σημεία, με πλήρη στοιχεία (κωδικούς αποφάσεων, ποσά, αναδόχους κ.λπ.) από το 2015 μέχρι και το Νοέμβριο του 2022, που αφορούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έργο, που σε επίπεδο γραφειοκρατίας ξεκίνησε το 2015 και, όπως τονίζει η ΛΑΣΥ, πέρυσι το Νοέμβριο, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της κυβέρνησης της ΝΔ έδωσε παράταση στην εκπόνηση της μελέτης μέχρι τις 14 Ιουλίου του 2024.

«Εντωμεταξύ η Άρτα πλημμύρισε ξανά το 2018 και η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου στην Άρτα είναι στελεχωμένη με έναν υπάλληλο-προϊστάμενο» τονίζει η παράταξη, η οποία έχει εγείρει επανειλημμένα το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, ειδικά στις περιφερειακές ενότητες πλην Ιωαννίνων.

«Κι ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου για θέματα όπως το Κλειστό της Ξιφασκίας (οι σιδεριές των 3 εκατομμυρίων που λιάζονται στον Κατσικά) μίσθωσε λεωφορείο και μετέφερε τον Περιφερειάρχη και τους επικεφαλής των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να πάνε αυθημερόν στην Αθήνα και να γυρίσουν,  για τα αντιπλημμυρικά της Άρτας –όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Περιφερειάρχης - έστειλαν πρόσφατα έγγραφο στο Υπουργείο» συνεχίζει η ΛΑΣΥ και διατυπώνει το ερώτημα:

«Από το 2015 μέχρι σήμερα, πόσα εκατομμύρια δαπάνησε η Περιφέρεια σε κόμβους και πόσα εκατομμύρια δεν ‘χαλάλισε’ για να σώσει τις ζωές και τις περιουσίες του λαού στην Άρτα;».

 Καταλήγει, κατηγορώντας τον κ. Καχριμάνη, ότι όπως και ο κ. Αγοραστός στην Θεσσαλία, «περιφερειάρχες της ΝΔ» όπως επισημαίνει, «είναι απολύτως ικανοί και αποτελεσματικοί να κάνουν έργα για τα συμφέροντα των λίγων και παντελώς αδιάφοροι για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης και πυροπροστασίας, δηλαδή για έργα για την προστασία του λαού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back