ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Συρροή κρουσμάτων σε υπηρεσίες του Δήμου»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Συρροή κρουσμάτων σε υπηρεσίες του Δήμου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2021, 00:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «συρροή κρουσμάτων Covid-19» σε εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών και για μια «επικίνδυνη κατάσταση στις υπηρεσίες» κάνει λόγο η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη, η οποία επιρρίπτει τις ευθύνες στη δημοτική αρχή.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, αυτή την εβδομάδα προέκυψαν 6 κρούσματα στην υπηρεσία καθαριότητας, ενώ περισσότεροι από 20 είναι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καραντίνα ως στενές επαφές. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι ζήτησε τηλεφωνικά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να σφραγιστεί ο χώρος του εργοταξίου και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία εφόσον γίνουν μαζικά τεστ. Το αίτημα όμως, όπως επισημαίνεται, δεν έγινε αποδεκτό, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κινητοποίηση του ΕΟΔΥ. Προσθέτει δε ότι «πληροφορούμαστε πως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα κάνει μαζικά τεστ στο εργοτάξιο την επόμενη Δευτέρα, δηλαδή  μετά από μια εβδομάδα!».

Πέραν της υπηρεσίας καθαριότητας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι κρούσματα υπάρχουν επίσης στις οικονομικές υπηρεσίες, αλλά και στις σχολικές καθαρίστριες. «Μόλις μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων τέσσερις σχολικές  καθαρίστριες ήδη νοσούν. Δεν έχουν πάρει –μέσα στην πανδημία- τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας και μπαίνουν απροστάτευτες, χωρίς προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό, να καθαρίσουν χώρους στους οποίους κινήθηκαν διαπιστωμένα κρούσματα» τονίζεται.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταλογίζει στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ότι αδιαφορεί. Για την παράταξη, «ήταν δεδομένο ότι η αδιαφορία της διοίκησης που επί δύο χρόνια δεν έχει δώσει Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους, μαζί με τις ακατάλληλες υποδομές στο εργοτάξιο, στις οικονομικές/διοικητικές υπηρεσίες αλλά και στα σχολεία, θα δημιουργούσαν τη σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3