ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Διαφορά 250%» σε τιμές

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Διαφορά 250%» σε τιμές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2020, 14:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Όλυ Τσουμάνη, δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση ερωτά τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργο Αρλέτο, σχετικά με το κόστος, την ποιότητα και τις προδιαγραφές των test covid που προμηθεύτηκε με δύο διαφορετικές αποφάσεις ο Δήμος Ιωαννιτών και εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η κα Τσουμάνη αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε στο προεδρείο του σώματος, ότι η διαδικασία (λήψη-εργαστηριακός έλεγχος) κόστισε 95 ευρώ «χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ενώ με επόμενη απόφαση δημάρχου η ίδια εργασία στοίχισε 37,98€ σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης στην οποία συμμετείχαν 11 διαγωνιζόμενοι».

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι «ουσιαστικά στην πρώτη περίπτωση έγινε απευθείας ανάθεση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με κόστος 250% μεγαλύτερο από τη δεύτερη περίπτωση». Προσθέτει δε ότι «το ίδιο εργαστήριο που ανέλαβε να κάνει τη λήψη και τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων για 95€/δείγμα, όταν συμμετείχε στη δεύτερη διαδικασία έδωσε τιμή προσφοράς 75€/δείγμα».

Η παράταξη ζητάει αντίγραφα «της μελέτης από την οποία προέκυψε η τιμή των 95€ ανά δείγμα», των πιστοποιήσεων και των προδιαγραφών των μεθόδων που ακολουθούνται στα τεστ των δύο εργαστήριων, «τέτοια που να αποδεικνύουν ότι η διαφορά του 250% δεν είναι σε βάρος της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων» και τη συνοπτική έκθεση των διαδικασιών που ακολούθησε η Οικονομική Επιτροπή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back