ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: «Δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους επί του παρόντος»

Εικόνα του άρθρου Λαγκάρντ: «Δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους επί του παρόντος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2017, 23:02
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ελληνικό χρέος «δεν χρειάζεται κούρεμα επί του παρόντος. Χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις, πριν παρουσιάσουμε τη συμφωνία στο ΔΣ του ΔΝΤ», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ το απόγευμα μετά τη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ. 

Όπως είπε η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο ARD, συζήτησε με τη γερμανίδα καγκελάριο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι οι δυο προϋποθέσεις για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και η αναδιάρθρωση του χρέους. «Οι συνθήκες όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις δείχνουν καλές», σημείωσε.

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ότι έχει ήδη συζητηθεί επί της αρχής μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών. «Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα, αλλά μείωση των επιτοκίων», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και ο χρονικός ορίζοντας ωρίμανσης των ομολόγων.

«Η Ελλάδα έχει υποστεί υπερβολική λιτότητα», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. 

«Χρειάζεται πολλή δουλειά προτού μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο συμβούλιο του ΔΝΤ» τόνισε. Θα ακολουθήσει δείπνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ .

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back