ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Κυριακή: Αποτελέσματα, πρώτα από το Υπουργείο Εσωτερικών

Εικόνα του άρθρου Κυριακή: Αποτελέσματα, πρώτα από το Υπουργείο Εσωτερικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2023, 16:19
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φέτος, μόνο το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι η πηγή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποσχόμενο ότι πολύ νωρίς θα υπάρχουν αποτελέσματα.

Ο Κώστας Σιαράβας, αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, ενημέρωσε για τα σχετικά εκλογικά, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, λέγοντας ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, «δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Περιφέρειες δεν θα διαθέτουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά έρχονται από τους εκλογικούς αντιπροσώπους, τουλάχιστον πριν αυτά ανακοινωθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Φέτος, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν απευθείας τα αποτελέσματα μέσω SRT, από τις φορητές συσκευές που θα προμηθευτούν.

Αυτές, περιλαμβάνονται στο εκλογικό υλικό που θα παραδοθεί μέχρι αύριο Πέμπτη, σε όλους τους Δήμους, που με τη σειρά τους θα το διανείμουν στους εκλογικούς αντιπροσώπους. Το Σάββατο αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι συσκευές. 

Στα τυπικά, η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00πμ. και θα τελειώσει στις 7.00μμ.  Για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική βεβαίωση αρμόδιας αρχής, ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας.   

Οι εκλογείς της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων μπορούν να σημειώσουν μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα επιλέξουν.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back