Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ελισάφ

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση Μητσοτάκη με Ελισάφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2019, 20:12

Με το νέο δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, «Γιάννενα Νέα Εποχή», την οποία επικαλείται το ΑΠΕ, στη συνάντηση, η οποία ζητήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η λειτουργία των Δήμων με βάση τις αλλαγές του «Καλλικράτη» καθώς και οι προτεραιότητες της παράταξης για το Δήμο Ιωαννιτών.


Στο Μέτσοβο

Ο πρόεδρος της ΝΔ, νωρίτερα επισκέφθηκε το Μέτσοβο, ο οποίος ξεκίνσε την προεκλογική του ομιλία με απόδοση τιμών στον Ευάγγελο Αβέρωφ.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ παρείχε την υποστήριξή του στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν το 1984 διεκδίκησε και κέρδισε τελικά την αρχηγία της Ν.Δ. και 6 χρόνια μετά τον οδήγησε στην πρωθυπουργία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο ανάπτυξης του Μετσόβου και την καθοριστική συμβολή του εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Αβέρωφ σε αυτό. «Ο Ευ. Αβέρωφ είχε το δικό του όραμα για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί αυτός ο ευλογημένος τόπος».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, επεσήμανε ότι οι επιλογές είναι σαφείς και έκανε λόγο για ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον «με μια νέα πολιτική που θα μειώνει φόρους, θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε ελληνικής περιφέρειας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο πυρήνας του σχεδίου της Ν.Δ. έχει να κάνει με την οικονομία και εξήγησε: «Η Ελλάδα δεν θα μπορεί ποτέ πραγματικά να είναι αυτοδύναμη, εάν δεν έχει μια οικονομία, η οποία αναπτύσσεται ισχυρά. Αν δεν μπορούμε να δημιουργούμε πολύ πλούτο για να μπορούμε στην συνέχεια να υποστηρίζουμε το κοινωνικό μας κράτος, να παρέχουμε στήριξη στους πιο αδύναμους να στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ζήτησε να μην υπάρχει εφησυχασμός για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. «Σας ζητώ στις 7 Ιουλίου να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου».


Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας

Το απόγευμα θα πάει στην Άρτα και στις 19:30 θα κάνει στάση στις φυτείες ακτινιδίου που επλήγησαν την περασμένη Δευτέρα από χαλαζόπτωση. Στις 20:00 θα έχει συνάντηση με επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα και επιχειρηματίες επαγγελματικών κλάδων που συνδέονται με την αλυσίδα διατροφής.

Αύριο Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης θα είναι στη Λευκάδα και θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την πολιούχο, Παναγία Φανερωμένη, στη Μητρόπολη Λευκάδας.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back