Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κυβερνοεπίθεση: Η Microsoft επικρίνει τις… κυβερνήσεις

Εικόνα του άρθρου Κυβερνοεπίθεση: Η Microsoft επικρίνει τις… κυβερνήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2017, 17:59
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H Microsoft, αφού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επιρρίπτει ευθύνες στις κυβερνήσεις για μη αποτελεσματική διαχείριση των δεδομένων τους, καλώντας τες να λάβουν άμεσα μέτρα, μετά την κυβερνοεπίθεση που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή και έχει πλήξει περισσότερες από 150 χώρες.

Όπως αναφέρει η Microsoft, οι χάκερς που έφεραν εις πέρας αυτή την γιγαντιαίων διαστάσεων επίθεση εκμεταλλεύτηκαν μία ευπάθεια στα Windows και πραγματοποίησαν την επίθεση με τον ιό με την ονομασία WannaCry.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή ο πρόεδρος και κύριος νομικός σύμβουλος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, επέκρινε τις κυβερνήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύουν δεδομένα σε συστήματα πληροφορικής που δεν είναι απολύτως ασφαλή.

«Έχουμε δει ευπάθειες που έχουν αποθηκευτεί από τη CIA να εμφανίζονται στο WikiLeaks και τώρα αυτή η ευπάθεια που εκλάπη από την NSA έχει επηρεάσει χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την επίθεση ως καμπανάκι κινδύνου».

Πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί οργανισμοί δεν είχαν μεριμνήσει ώστε τα συστήματά τους να είναι ασφαλή με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη η εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού.

Η Microsoft αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι τον Μάρτιο είχε διαθέσει μια ενημέρωση ασφαλείας για τα Windows, η οποία θα μπορούσε να έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ωστόσο τεράστιος αριθμός χρηστών δεν την έχει εγκαταστήσει στους υπολογιστές τους.

«Καθώς οι κυβερνο-εγκληματίες εξελίσσονται συνεχώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τους πελάτες να προστατευτούν εκτός από το να εγκαθιστούν άμεσα τις ενημερώσεις ασφαλείας που γίνονται διαθέσιμες», προειδοποίησε ο Σμιθ.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back