Κτηματολόγιο: Αιτήσεις-ενστάσεις για δασωθέντες αγρούς

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2022, 16:30

Το γραφείο Κτηματογράφησης Ιωαννίνων ενημερώνει πολίτες που έχουν δασωθέντες αγρούς (ΑΔ) να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την καταχώριση των εγγραπτέων δικαιωμάτων τους στα γεωτεμάχια με τον χαρακτηρισμό Α.Δ.

Με ρύθμιση το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασωθέντων αγρών αποκαθίσταται υπέρ των ιδιοκτητών, εφόσον το Δημόσιο δεν θεμελιώνει δικαιώματα κυριότητας βάσει τίτλου, με τρόπο άμεσο και με διαδικασίες μη χρονοβόρες ενώπιον του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες πολίτες που δεν υπέβαλαν μέχρι σήμερα δηλώσεις εγγραπτέων δικαιωμάτων του Ν. 2308/1995 στα γεωτεμάχια με το χαρακτηρισμό Α.Δ. δύνανται να προσέλθουν άμεσα στο αρμόδιο κατά τόπου Γραφείο Κτηματογράφησης ή να επιλέξουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της αναθέτουσας αρχής, ώστε να υποβάλουν αυτές.

Επίσης, όσων αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω πρόκρισης του Ελληνικού Δημοσίου (Διεύθυνση Δασών) δύνανται να καταθέσουν δια ζώσης στο Γραφείο Κτηματογράφησης ή ηλεκτρονικά στο email:gk_ioanninon@sxediasmos-sa.gr τις δέουσες αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων οι οποίες θα τύχουν επεξεργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στα 26510-26082 & 20116 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΖΙΑΚΗ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΤΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΖΙΑΚΗ
ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back