ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κρύο, χειμώνας, χιόνια αλλά όχι και «λευκός κλοιός»…

Εικόνα του άρθρου Κρύο, χειμώνας, χιόνια αλλά όχι και «λευκός κλοιός»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2023, 12:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο χειμώνας είναι εδώ και είναι και λογικό, καθότι βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου, στα Γιάννενα.

Δύο από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα, το πρωί της Κυριακής 17 του μήνα, ήταν στο Πληκάτι, -2,9οC και στο Τέροβο, -2,7οC, σύμφωνα με το meteo.gr.

H ειδησεογραφία μεγάλων ΜΜΕ εκτός Ιωαννίνων περί «λευκού κλοιού» στην Ήπειρο όμως, που παραπέμπει σε αποκλεισμούς, σφοδρές χιονοπτώσεις κ.ο.κ. δεν έχει… συμπτώματα ακριβολογίας. Χιόνι έχει πέσει σε Πληκάτι (περισσότερο), Μέτσοβο (κατά τι λιγότερο), στα χωριά της Κόνιτσας, στη Βωβούσα, ενώ η αστυνομία έχει ανακοινώσεις για υποχρεωτικές αλυσίδες, κυρίως στα σύνορα του νομού προς βορρά. Δείτε εδώ .

Τα εκχιονιστικά είναι έτσι και αλλιώς σε επιφυλακή και επεμβαίνουν όπου χρειαστεί.

(photo credit: meteo.gr, Μέτσοβο, 17/12/23)

ΣΧΟΛΙΑ
Americλanos
Όταν χιονίσει εκεί που ήταν παλιά τα ζώα ειδοποιήστε με.
greatalexander
Οι «αθηναιζοι» αρέσκονται να κυκλο-αυνανιζονται με τον υποτιθέμενο ακραίο καιρό της Ηπείρου. Παρ' όλα αυτά ενώ χιονίζει σχεδόν κάθε χρόνο στην Αττική και στην Αθήνα, οι δημοσιογράφοι λένε με ύφος στις ειδήσεις «Φέτος θα χιονίσει και στην Αθηνα!!» σαν να είναι η πρώτη φορά. Στα Γιάννενα έχει να χιονίσει από το 2017 αν δεν κάνω λάθος, άλλα πολλοί από αυτούς πιστεύουν οτι εμείς εδώ θαβόμαστε από το χιόνι κάθε χρονιά και οτι είμαστε μαθημένοι σε αυτές τις συνθήκες σαν τους εσκιμώους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back