ΑΠΟΨΕΙΣ

Το «κρούσμα» της ενημέρωσης

Εικόνα του άρθρου Το «κρούσμα» της ενημέρωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2020, 14:43
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα που βγάζει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ δηλαδή, συν οι περαιτέρω λεπτομέρειες, είναι πλημμελή. Ευθύνεται ο ΕΟΔΥ, οι Υγειονομικές Περιφέρειες, ευθύνονται όμως και οι τοπικές αρχές.

Σήμερα Κυριακή 11/10, το πρωί, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης αποφάσισε να ενημερώσει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τα «χτεσινά κρούσματα», δημιουργώντας μια σειρά προβλήματα:

Πρώτον, ότι ενημέρωσε πρακτικά μόνο τους διαδικτυακούς φίλους του. Οι προσωπικοί λογαριασμοί, ειδικά στο fb δεν ενδείκνυνται για επίσημη, δημόσια ενημέρωση. Δυστυχώς στα Γιάννενα, πολλοί επίσημοι φορείς κάνουν αυτό το τεχνικό, ενημερωτικό και πολιτικό λάθος.

Δεύτερον, ότι δημιουργεί μια σύγχυση: Ανέφερε ότι τα κρούσματα είναι «χτεσινά». Χτες όμως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 συνολικά, τα περισσότερα που έχουν ανακοινωθεί στα Γιάννενα. Επίσης, δημιούργησε μια ανακολουθία σχετικά και με τα σημερινά, που θα ανακοινωθούν μετά τις 6 το απόγευμα.  Λίγη ώρα αργότερα ο περιφερειάρχης ευτυχώς άλλαξε την ανάρτηση του, αφαιρώντας τους αριθμούς, προφανώς γιατί αντιλήφθηκε το θέμα που δημιουργούσε.

Σημειωτέον ότι οι αριθμοί που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ καθημερινά, αναφέρονται στα κρούσματα που επιβεβαιώνονται από τις 15.00 της προηγούμενης μέρας, μέχρι τις 15.00 της μέρας ανακοίνωσης.

Τρίτον, ενώ όλη τη βδομάδα δεν έχει μιλήσει σχετικά με το θέμα, το κάνει τώρα, σε μια φάση που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πόλη, με το ευρύτερο υγειονομικό κλίμα «βεβαρυμμένο».

Οι φήμες που συντηρούνται από σεναριολόγους και μη, στα Γιάννενα και παντού, αναστρέφονται μόνο από επίσημες θέσεις, έγκαιρα ανακοινωμένες.

Ωστόσο, το πρόβλημα ενημέρωσης παραμένει.

Δεν μπορεί τέλος, οι επίσημες ενημερώσεις να αναφέρουν «γνωστές συρροές», εννοώντας από κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι χώρους δουλειάς κ.ο.κ. και αυτές, να είναι στην πραγματικότητα άγνωστες. Το χειρότερο είναι ότι έτσι δίνεται τροφή στη σεναριολογία, το κουτσομπολιό και την «κορονοΐντριγκα» με όλες τις διαστάσεις της.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Ιωάννα
Ο ΕΟΔΥ δεν μας αρέσει γιατί κάνει λάθη(;)(!). Ο Καχριμάνης δεν μας αρέσει γιατί μας ενημερώνει από το Facebook του. Μήπως τελικά η ενημέρωση είναι αυτή που δεν μας αρέσει; Αν παρ' όλα αυτά μας αρέσει η ενημέρωση υπάρχει και η λύση του τελάλη!!!!! και ενημέρωση και πρωτοτυπία!!!!!!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back