ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κριτική για τη (μη) ενεργειακή εξοικονόμηση

Εικόνα του άρθρου Κριτική για τη (μη) ενεργειακή εξοικονόμηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2021, 16:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «αμελητέο απολογισμό» στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη.

Αφορμή για την παρέμβαση της παράταξης αποτελούν έργα ενεργειακής εξοικονόμησης που προχωρούν φορείς σε άλλες περιοχές, όπως η ΔΕΥΑ Τυρνάβου μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και το Πανεπιστήμιο Κρήτης με χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας.

«Εάν η δημοτική αρχή ενδιαφερόταν σοβαρά για την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας, θα είχε, ήδη, λάβει χρηματοδότηση από προγράμματα όπως το ΠΕΠ Ηπείρου, Αντώνης Τρίτσης, Φιλόδημος, Πράσινο Ταμείο, Ηλέκτρα, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης, κλπ., και, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου, θα είχε, ήδη, δημοπρατήσει με ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό την κατασκευή κάθε εγκατάστασης ΑΠΕ που είχε σχεδιάσει με σκοπό τον ενεργειακό συμψηφισμό. Ή θα είχε βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημοτικά κτίρια ή θα είχε βάλει την ηλεκτροκίνηση παντού. Η δημοτική αρχή ουδέν έπραξε, παρά προτίμησε μόνο να δημιουργήσει δύο ενεργειακές κοινότητες, οι οποίες θα λειτουργήσουν και ανταγωνιστικά μεταξύ τους» τονίζει.

Η παράταξη εκτιμά ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση έργων ενεργειακής εξοικονόμησης στον Δήμο Ιωαννιτών. Γι’ αυτό και προτρέπει τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε πρώτη φάση στην πλήρη καταγραφή των ενεργειακών δεδομένων του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του επικαιροποιημένου σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια.  


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back