ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κραδασμοί» μέχρι Γιάννενα στο ΚΙΝΑΛ

Εικόνα του άρθρου «Κραδασμοί» μέχρι Γιάννενα στο ΚΙΝΑΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2019, 11:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η διάθεση της ΔΗΜΑΡ, όπως εκφράζεται από τον πρόεδρο του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλο να στηρίξει (τουλάχιστον ο ίδιος) τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, δημιουργεί αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ, οι οποίες ίσως φτάσουν και στα Γιάννενα.

Το ΑΠΕ αναφέρει πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θεοχαρόπουλος, κατά τη δευτερολογία του ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ στηρίξει τη συμφωνία «θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Η (ανεπίσημη) απάντηση του ΚΙΝΑΛ είναι ότι «στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάναμε πάντοτε συνεργασίες με πολιτικό πλαίσιο και διαφάνεια κι όχι παζάρια μ΄ άλλα κόμματα».

Εάν όλα εξελιχθούν έτσι, οι «κραδασμοί» στο ΚΙΝΑΛ αναμένεται να φτάσουν και στο ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων, όπου συμμετέχει ο Βασίλης Μασσαλάς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back