ΕΚΛΟΓΕΣ

Κουτσούμπας: «Όποια πέτρα και να σηκώσεις στην Ήπειρο, θα βρεις αντιλαϊκή οδηγία της ΕΕ»

Εικόνα του άρθρου Κουτσούμπας: «Όποια πέτρα και να σηκώσεις στην Ήπειρο, θα βρεις αντιλαϊκή οδηγία της ΕΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2024, 15:41
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Με αιχμές για τις «προκλήσεις Ράμα» και τις υποχρεώσεις «στις ΝΑΤΟϊκές συμμάχους», Τουρκίας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας «που ηγεσία της οποίας επανέφερε πλέον, κανονικά και με τον νόμο, την αλυτρωτική ονομασία “Μακεδονία” για το κράτος της» μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα Γιάννενα, στο Άλσος.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε κατά κύριο λόγο ότι «μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα στείλει σαφές αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα», ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα δεινά του παλαιστινιακού λαού, αμφισβητώντας ωστόσο τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη πχ, που επισκέφθηκε την Παλαιστίνη: «Να κάνει και να πει τι; Ότι οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν στην ΕΕ το ψήφισμα για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ το Νοέμβρη, δίνοντας πράσινο φως για το ματοκύλισμα;».

Σημείωσε ακόμα ότι «οι πόλεις μας γίνονται δυνητικοί στόχοι αντιποίνων από τους αντιπάλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το ίδιο ισχύει για την Ήπειρο, όπου υπάρχει η ΝΑΤΟϊκή βάση του Άκτιου στην Πρέβεζα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που επίσης αξιοποιείται για αυτούς τους σκοπούς».

Είπε ακόμα ότι «όποια πέτρα κι αν σηκώσει ο λαός των Ιωαννίνων, από κάτω θα βρει και μια αντιλαϊκή οδηγία της ΕΕ».

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Τάσος Τόκας και Γιάννης Τασιούλας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back